Hamuru için:
2 Yumurta
akı
1 Paket
ınstant maya
1 Şişe soda
(200ml.)
1 Su bardağı
süt
1 Çay
bardağı sıvı yağ
120gr
Yumuşak margarin
2 Yemek
kaşığı dolusu şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Ayrıca:
2 Yumurta sarısı
Süzme peynir
Erik marmeladı
Pudra şekeri
Susam, çörekotu
Yapılışı: Hamur malzemesinden ele hafif yapışan bir
hamur yoğurdum. Hamurun üzerini 2 kat streçledim ve iyice kabarana kadar
beklettim. Hamur kabarınca 1 kez yoğurdum. Hamurdan 10 adet beze yapıp, 10 adet
poğaça hazırladım. İçlerine süzme peynir koydum. 2 Adet küçük yuvarlak pide
hazırlayıp, Parmak uçlarımla üzerlerini şekillendirdim. Kalan hamurdan da 4
adet beze hazırladım. Bezeleri elle açıp, üzerlerine erik marmeladı sürdüm.
Poğaça şekilleri verdim. Tepsi mayası verdirdim. Marmelatlı çörekler hariç,
diğerlerine yumurta sarısı sürdüm. Susam, çörekotu serptim ve fırında pişirdim.
Tepsinin üzerine 2 kat temiz bez örtüp, ilk sıcaklıkları geçene dek bu şekilde
beklettim. Marmelatlı çöreklerin üzerlerine pudra şekeri eledim.
Yorumlar
Yorum Gönder