Patlıcanları alacalı soyun, ortasını yarın tuzlu suda
acıları çıkana kadar bekletin ve yıkayın. Hazırlanan patlıcanları sıvı yağda
kızartın. Peçetede fazla yağlarını alın. Kıymayı, küp doğranmış soğanı, küp
doğranmış yeşil biberi, sıvı yağı tencereye alın. Kıymayı kavurun. Rondodan
geçirilmiş domatesi, doğranmış maydanozu, tuzu, karabiberi, pul biberi, kırmızı
toz biberi, isotu ilave edip pişirin. Tepsiye patlıcanları dizin. İçlerine
kıymalı harcı doldurun. Üzerlerine kızarmış patates, kızarmış yeşil biber ve
domates dilimleri koyun. Salçayla suyu bir kâsede karıştırıp, tepsiye dökün ve
yemeği fırında pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder