Karnıyarık


 

Patlıcanları alacalı soyun, ortasını yarın tuzlu suda acıları çıkana kadar bekletin ve yıkayın. Hazırlanan patlıcanları sıvı yağda kızartın. Peçetede fazla yağlarını alın. Kıymayı, küp doğranmış soğanı, küp doğranmış yeşil biberi, sıvı yağı tencereye alın. Kıymayı kavurun. Rondodan geçirilmiş domatesi, doğranmış maydanozu, tuzu, karabiberi, pul biberi, kırmızı toz biberi, isotu ilave edip pişirin. Tepsiye patlıcanları dizin. İçlerine kıymalı harcı doldurun. Üzerlerine kızarmış patates, kızarmış yeşil biber ve domates dilimleri koyun. Salçayla suyu bir kâsede karıştırıp, tepsiye dökün ve yemeği fırında pişirin.


Yorumlar