Yarım su bardağı pirinç
1 Küçük soğan (yemeklik doğranmış)
1 Küçük domates (rendelenmiş)
Maydanoz (ince doğranmış)
Sıvı yağ
Tuz, karabiber, nane, pul biber
Kırmızı toz biber, isot
Yarım çay bardağı su
Kabak çiçeği
Yapılışı: Kabak çiçeklerinin ortalarındaki sarı tohumu
çıkarın. Taç yapraklı yeşil yerlerini ve saplarını temizleyip yıkayın. Harcı
hazırlamak için, soğanı sıvı yağla kavurun. Yıkanmış pirinci ilave edip
kavurun. Domatesi, baharatları, tuzu, maydanozu ekleyip kavurun. Ocaktan alıp, üzerine
yarım çay bardağı su ilave edin. Kapağını kapatıp, pirinçler suyu çekene dek
bekletin. Pirinç suyunu çekince, kabak çiçeklerinin içlerine harcı doldurun. Tencereye
dolmaları dizin. Üzerine yeterince su döküp, tuz serpin ve dolmaları pişirin.
Ocaktan alınca üzerlerine sıvı yağ gezdirin.
Yorumlar
Yorum Gönder