Kabak Çiçeği Dolması

 


Yarım su bardağı pirinç

1 Küçük soğan (yemeklik doğranmış)

1 Küçük domates (rendelenmiş)

Maydanoz (ince doğranmış)

Sıvı yağ

Tuz, karabiber, nane, pul biber

Kırmızı toz biber, isot

Yarım çay bardağı su

Kabak çiçeği

Yapılışı: Kabak çiçeklerinin ortalarındaki sarı tohumu çıkarın. Taç yapraklı yeşil yerlerini ve saplarını temizleyip yıkayın. Harcı hazırlamak için, soğanı sıvı yağla kavurun. Yıkanmış pirinci ilave edip kavurun. Domatesi, baharatları, tuzu, maydanozu ekleyip kavurun. Ocaktan alıp, üzerine yarım çay bardağı su ilave edin. Kapağını kapatıp, pirinçler suyu çekene dek bekletin. Pirinç suyunu çekince, kabak çiçeklerinin içlerine harcı doldurun. Tencereye dolmaları dizin. Üzerine yeterince su döküp, tuz serpin ve dolmaları pişirin. Ocaktan alınca üzerlerine sıvı yağ gezdirin.


Yorumlar