2-3 Adet tavuk budu (kemikli ve derili kullandım, iri
doğranmış)
2 Küçük patlıcan
3-4 Küçük yeşil biber
1 Kapya biber
1 Küçük havuç
1 Patates
1 Büyük soğan
3 Diş sarımsak
Sosuna:
3 Yemek kaşığı sıvı yağ
1 Yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı su
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, kekik, isot
Yapılışı: Patlıcanları küp küp doğrayıp, tuzlu suda bekletin ve yıkayın. Kalan
Sebzeleri temizleyin, yıkayın, küp küp doğrayın. Sos malzemesini bir kâseye
alıp karıştırın. Yağlanmış tepsiye sebzeleri, tavuğu, sosu koyup karıştırın.
Üzerini ıslatılmış pişirme kâğıdıyla kapatın ve fırında pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder