Fırında Erişte



Yarım paket ıspanaklı erişte (250gr.)

1 Kâse süzme peynir

Dereotu ve maydanoz (ince doğranmış)

Tuz, karabiber

Beşamel sosu için:

2 Su bardağı süt

2 Silme yemek kaşığı un, tuz

1,5 Yemek kaşığı tereyağı

Üzerine: 1 Kâse kaşar peyniri rendesi

Yapılışı: Erişteyi haşlayın, süzün ve soğuk sudan geçirin. Haşlanan erişteye peyniri, dereotu ve maydanozu, tuzu, karabiberi ilave edip karıştırın. Pişirme kâğıdı serilmiş küçük bir tepsiye, erişteli karışımı koyun. Beşamel sosu hazırlamak için, tereyağını eritin. Unu ilave edip, unu hafifçe kavurun. Sütü ekleyip, sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alırken, tuzunu katıp karıştırın. Hazırlanan beşamel sosu eriştenin üzerine döküp yayın. Üzerine kaşarı serpip, fırında üzeri kızarana kadar pişirin.


Yorumlar