Yarım paket ıspanaklı erişte (250gr.)
1 Kâse süzme peynir
Dereotu ve maydanoz (ince doğranmış)
Tuz, karabiber
Beşamel sosu için:
2 Su bardağı süt
2 Silme yemek kaşığı un, tuz
1,5 Yemek kaşığı tereyağı
Üzerine: 1 Kâse kaşar peyniri rendesi
Yapılışı: Erişteyi haşlayın, süzün ve soğuk sudan
geçirin. Haşlanan erişteye peyniri, dereotu ve maydanozu, tuzu, karabiberi
ilave edip karıştırın. Pişirme kâğıdı serilmiş küçük bir tepsiye, erişteli
karışımı koyun. Beşamel sosu hazırlamak için, tereyağını eritin. Unu ilave
edip, unu hafifçe kavurun. Sütü ekleyip, sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan
alırken, tuzunu katıp karıştırın. Hazırlanan beşamel sosu eriştenin üzerine
döküp yayın. Üzerine kaşarı serpip, fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder