Meyve sularını göz kararı yaptığım ve şekerini damak
tadımıza göre ayarladığım için (az şekerli yapıyorum), malzemelerin miktarını
veremiyorum. Ev yapımı meyve suyunu istediğiniz donmuş veya taze meyvelerle
hazırlayabilirsiniz. İsterseniz karışık meyvelerle de hazırlayabilirsiniz. Ben
daha çok çilek, elma, şeftali, erik, kayısı ile hazırlıyorum. Yazın soğuk soğuk
çok leziz oluyor. Sıcak tüketince de meyve çayı oluyor ve o da ayrı bir
lezzette oluyor. Yazdan hazırladığımız şekersiz meyve kompostolarını da aynı
şekilde hazırlıyorum.
Yapılışı: Temizlenmiş, çekirdekleri varsa çıkarılmış,
soyulmuş (elma armutla yapılacaksa soyulması gerekir), yıkanmış meyveleri
tencereye alın. Yeterince suyu ilave edin. Meyveler yumuşayana kadar pişirin. Blendırdan
geçirip püre haline getirin. Şeker ilave edip koyulaşana, meyve suyu kıvamına
gelene kadar pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder