Etli Türlü

 




200gr. Kuşbaşı kemiksiz et

1 Patlıcan (küp doğranmış)

1 Kabak (küp doğranmış)

1 Patates (küp doğranmış)

1 Soğan (küp doğranmış)

1 Avuç taze fasulye (200gr.)

2-3 Adet yeşil biber (yemeklik doğranmış)

1 Kâse rondodan geçirilmiş domates

Sıvı yağ, tuz

Yapılışı: Patlıcanları tuzlu suda acısı çıkana dek bekletin ve yıkayın. Taze fasulyeleri temizleyip, yıkayın, küçük küçük doğrayın. Tencereye eti, yağı, soğanı, koyup birlikte kavurun. Domates püresini ekleyip karıştırın. Sebzeleri ilave edip, üzerine kapak kapatın. Ara ara karıştırarak, domates suyunu çekene dek pişirin. Yeterince sıcak su, tuz, dilerseniz pul biber ekleyip yemeği pişirin.

 


Yorumlar