200gr. Kuşbaşı kemiksiz et
1 Patlıcan (küp doğranmış)
1 Kabak (küp doğranmış)
1 Patates (küp doğranmış)
1 Soğan (küp doğranmış)
1 Avuç taze fasulye (200gr.)
2-3 Adet yeşil biber (yemeklik doğranmış)
1 Kâse rondodan geçirilmiş domates
Sıvı yağ, tuz
Yapılışı: Patlıcanları tuzlu suda acısı çıkana dek
bekletin ve yıkayın. Taze fasulyeleri temizleyip, yıkayın, küçük küçük
doğrayın. Tencereye eti, yağı, soğanı, koyup birlikte kavurun. Domates püresini
ekleyip karıştırın. Sebzeleri ilave edip, üzerine kapak kapatın. Ara ara
karıştırarak, domates suyunu çekene dek pişirin. Yeterince sıcak su, tuz,
dilerseniz pul biber ekleyip yemeği pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder