2 Yumurta
1,5 Çay bardağı şeker
1 Çay bardağı süt
1 Çay bardağı sıvı yağ
3 Çay bardağı elenmiş un
Yarım paket kabartma tozu
1 Vanilya
1 Yemek kaşığı kakao, az süt
Üzeri için:
1 Paket Dr. Oetker çikolatalı hindistan cevizli puding
Süt (puding paketinin arkasında yazan tariften yarım
su bardağı eksilttim)
1 Çay bardağı sütle çırpılmış 1 poşet krem şanti
Yapılışı: Şekeri ve yumurtaları bir kâseye alıp,
mikserle çırpın. 1 Çay sütü, yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Unu, kabartma
tozu, vanilyayı ilave edip karıştırın. Kek hamurundan bir miktar ayırıp, kalanını
yağlanmış ve hafifçe unlanmış kek kalıbına dökün. Kâsede kalan hamura kakaoyu
ve az sütü ilave edip karıştırın. Kakaolu hamuru da kalıba dökün ve çatalla
hafifçe karıştırın. Hazırlanan kek hamurunu fırında pişirin. Pudingi üzerinde
yazan süt miktarından yarım su bardağı eksilterek pişirin ve kalıptan
çıkarılmış kekin üzerine dökün. Soğuyunca üzerini krem şanti ve istediğiniz
diğer malzemelerle süsleyin.
Yorumlar
Yorum Gönder