Muzlu Cici Bebe Bisküvisi Pastası

 


Kreması için:

2,5 Su bardağı süt

Yarım su bardağı şeker

1,5 Yemek kaşığı tepeleme un

1 Yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası

1 Vanilya

Yarım su bardağı sütle çırpılmış 1 poşet krem şanti

Meyveli sosu için:

1 Paket Dr. Oetker orman meyveli sos

1 Su bardağı su

Ayrıca:

Halka doğranmış 2 küçük muz

20 Adet cici bebe bisküvisi

1 Kâse süt

Yapılışı: Çırpılmış krem şanti hariç tüm krema malzemelerini küçük bir tencereye alın. Sürekli karıştırarak pişirin. Kremayı ara ara karıştırarak soğutun. 3-4 Dak. mikserle çırpın. Krem şantiyi ekleyip tekrar mikserle çırpın. Bisküvilerin yarısını sütle ıslatıp, küçük bir tepsiye dizin. Üzerine kremanın yarısını döküp yayın. Üzerine muzları dizin. Kalan bisküvileri sütle ıslatın ve üzerine dizin. Üzerine kalan kremayı koyup yayın. Meyveli sosla 1su bardağı suyu karıştırıp pişirin. Pastanın üzerine dökün. 1 Gece veya birkaç saat buzdolabında bekletin.

 


Yorumlar