Hamuru için:
1 Yumurta akı
1 Su bardağı ılık süt
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Paket ınsant maya
1,5 Çay kaşığı dolusu kabartma tozu
Aldığı kadar un, tuz
İçi için:
200gr. Kıyma
1 Havuç (rendelenmiş)
1 Kâse minik küp doğranmış pırasa
2 Domates (rondodan geçirilmiş)
2 Yeşil biber (minik küp doğranmış)
1 Büyük diş sarımsak (küçük küp kesilmiş)
Maydanoz (ince doğranmış)
1 Yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber
Yapılışı: Hamurunu hazırlamak için un, kabartma tozu,
tuz hariç tüm malzemeyi karıştırın. Unu, kabartma tozunu ve tuzu ilave edin.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini 2 kat streçleyin ve 2 misli
kabarana dek bekletin. Harcını hazırlamak için, tüm iç malzemesini bir kâseye
alıp karıştırın. Hamur kabarınca, 1 kez yoğurun. 9 Adet beze hazırlayın. Bezeleri
merdaneyle açıp, üzerlerine bolca harçtan koyun. Börekleri yarım ay şeklinde
kapatın. 15 Dak. Tepsi mayası verdirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp,
çörekotu serpin ve fırında pişirin. Fırından alıp üzerine 2 kat temiz bez
örtün. İlk sıcaklığı geçene kadar bekletin.
Yorumlar
Yorum Gönder