Kıymalı Yarım Ay Böreği

 

Hamuru için:

1 Yumurta akı

1 Su bardağı ılık süt

1 Su bardağı sıvı yağ

1 Paket ınsant maya

1,5 Çay kaşığı dolusu kabartma tozu

Aldığı kadar un, tuz

İçi için:

200gr. Kıyma

1 Havuç (rendelenmiş)

1 Kâse minik küp doğranmış pırasa

2 Domates (rondodan geçirilmiş)

2 Yeşil biber (minik küp doğranmış)

1 Büyük diş sarımsak (küçük küp kesilmiş)

Maydanoz (ince doğranmış)

1 Yemek kaşığı salça

Tuz, karabiber, pul biber

Kırmızı toz biber

Yapılışı: Hamurunu hazırlamak için un, kabartma tozu, tuz hariç tüm malzemeyi karıştırın. Unu, kabartma tozunu ve tuzu ilave edin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini 2 kat streçleyin ve 2 misli kabarana dek bekletin. Harcını hazırlamak için, tüm iç malzemesini bir kâseye alıp karıştırın. Hamur kabarınca, 1 kez yoğurun. 9 Adet beze hazırlayın. Bezeleri merdaneyle açıp, üzerlerine bolca harçtan koyun. Börekleri yarım ay şeklinde kapatın. 15 Dak. Tepsi mayası verdirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin ve fırında pişirin. Fırından alıp üzerine 2 kat temiz bez örtün. İlk sıcaklığı geçene kadar bekletin.


Yorumlar