1 Küçük
soğan (minik küp kesilmiş)
1 Yeşil
biber (minik küp kesilmiş)
1 Küçük kapya
biberi (minik küp kesilmiş)
1 Patates (küçük
küp kesilmiş)
1 Çay
bardağı pilavlık bulgur
1 Çay
bardağı haşlanmış nohut
1 Kâse
haşlanmış didiklenmiş tavuk eti
1 Yemek
kaşığı salça
Haşlanmış
tavuğun suyu
Sıvı yağ, tuz,
karabiber, pul biber
Yapılışı: Soğanı,
yeşil biberi, kapya biberi küçük bir tencereye alın. Sıvı yağ ekleyip kavurun. Salçayı
ekleyip kavurun. Yeterince tavuk suyu ve su ilave edip karıştırın. Bulguru,
patatesi, baharatları, tuzu, nohutu ilave edip çorbayı pişirin. Ocaktan almaya
yakın tavuk etini katıp karıştırın.
Yorumlar
Yorum Gönder