Patlıcanları
alacalı soyup, küp küp kesin. Tuzlu suda bir süre bekletip yıkayın ve fazla
sularını sıkın. Patatesleri, kabakları soyup yıkayın ve küp küp kesin.
Sebzeleri sıvı yağda kızarttıktan peçetede fazla yağlarını alın. Yeşil biberleri yıkayıp kesmeden bütün olarak
kızartın. Kızarmış sebzeleri bir kenarda bekletin. Kıymayı, yemeklik ince
doğranmış soğan, küçük küp doğranmış yeşil biberi, isterseniz 2-3 yemek kığı
sıvı yağı (yağ kullanmadım) tavaya alıp kıymayı kavurun. Doğranmış maydanozu,
tuzu, karabiberi, pul biberi, kırmızı toz biberi, isotu ilave edip karıştırın.
Rendelenmiş domatesi (kışlık domates püresi kullandım) ekleyip pişirin. Kızarmış
sebzeleri bir kâsede karıştırıp, yarısını tepsiye koyun ve yayın. Üzerine
kıymalı harcı koyup yayın. Üzerine kalan sebze kızartmasını koyup yayın.
Üzerine kızarmış biberleri koyun. Salçayı, tuzu, yeterince suyu koyup
karıştırın. Salçalı sosu tepsiye döküp,
sebze oturtmayı fırında pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder