1 Yumurta
3 Yemek
kaşığı dolusu pudra şekeri
1 Yemek
kaşığı dolusu mısır nişastası
50gr.
Yumuşak margarin
Çeyrek çay
bardağı sıvı yağ
1 Vanilya
1 Silme çay
kaşığı karbonat veya kabartma tozu
Aldığı kadar
un
Ayrıca:
Kiraz
şekerlemesi
Yapılışı: Yağları,
pudra şekerini, yumurtayı bir kâseye alın. Krem haline gelene dek karıştırın. Nişastayı,
unu, vanilyayı, kabartma tozu veya karbonatı ilave edin. Ele hafif yapışan bir
hamur yoğurun. Sıkma torbası veya tırtıl kurabiye kalıbıyla şekiller verin. Kurabiyelerin
üzerlerine, ikiye kesilmiş kiraz şekerlemelerini koyun. Sıkma kurabiyeleri
fırında pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder