200gr.
Kemiksiz küçük küp kesilmiş et
1 Su bardağı
pilavlık bulgur
1 Patlıcan
1 Soğan
(yemeklik doğranmış)
1 Küçük
kapya biberi (küçük küp doğranmış)
1 Küçük
yeşil biber (küçük küp doğranmış)
1 Yemek
kaşığı salça
Sıvı yağ,
tuz, pul biber
Yapılışı: Patlıcanı
alacalı soyup, küçük küp kesin. Tuzlu suda bir süre bekletip yıkayın ve fazla
sularını sıkın. Eti, yağı, biberleri, soğanı tencereye alıp birlikte kavurun. Patlıcanı
ekleyip kavurun. Salçayı ilave edip kavurun. Bulguru, tuzu, pul biberi,
yeterince suyu ekleyin ve etli patlıcanlı bulgur pilavını pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder