Etli Patlıcanlı Bulgur Pilavı

 

200gr. Kemiksiz küçük küp kesilmiş et

1 Su bardağı pilavlık bulgur

1 Patlıcan

1 Soğan (yemeklik doğranmış)

1 Küçük kapya biberi (küçük küp doğranmış)

1 Küçük yeşil biber (küçük küp doğranmış)

1 Yemek kaşığı salça

Sıvı yağ, tuz, pul biber

Yapılışı: Patlıcanı alacalı soyup, küçük küp kesin. Tuzlu suda bir süre bekletip yıkayın ve fazla sularını sıkın. Eti, yağı, biberleri, soğanı tencereye alıp birlikte kavurun. Patlıcanı ekleyip kavurun. Salçayı ilave edip kavurun. Bulguru, tuzu, pul biberi, yeterince suyu ekleyin ve etli patlıcanlı bulgur pilavını pişirin.

Yorumlar