Diyet
patlıcan mantıyı pişirirken yağ kullanmadım. Ayrıca kendi diyetime göre yemeğin
porsiyonunu şu şekilde ayarladım, 3 Yemek kaşığı dolusu közlenmiş küp kesilmiş
patlıcanın üzerine 200gr. (3-4 yemek kaşığı) yoğurt koydum. Üzerine de 150gr.
kıyma kavurması koydum. Bazen de kıyma kavurmasını 120gr. koyuyorum. Yanında 1
dilim tam buğday ekmeği tükettim. Doyurucu ve leziz bir yemekti.
4 Adet
patlıcan
1 Kâse
yoğurt
200gr. Kıyma
1 Soğan
(yemeklik ince doğranmış)
1 Yeşil
biber (küçük küp doğranmış)
1 Kâse
kışlık domates püresi
2 Diş
sarımsak (küçük küp doğranmış)
Maydanoz
(ince doğranmış)
Tuz,
karabiber, pul biber
Kırmızı toz
biber, isot
Yapılışı: Patlıcanları
közleyip, temizleyin ve küçük küpler halinde doğrayın. Kıymayı, yemeklik ince
doğranmış soğanı, küçük küp doğranmış yeşil biberi, sarımsakları tavaya alıp
kıymayı kavurun. Doğranmış maydanozu, tuzu, karabiberi, pul biberi, kırmızı toz
biberi, isotu ilave edip karıştırın. domates püresini (rendelenmiş domates de
kullanabilirsiniz) ekleyip pişirin. Servis tabağına sırasıyla patlıcanı,
çırpılmış yoğurdu, kıyma kavurmasını koyup servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder