Derin
dondurucuya koyduğum sebzelerden, sebzeli börek pişirdim. Sebzelerin buzunu
çözdürmeden kullandım.
2
Yufka
İçi
için:
1
Kâse minik küp doğranmış sebze (yeşil biber, kapya biberi, kabak, havuç,
patates, pırasa)
1
Kâse süzme peynir
Maydanoz
(ince doğranmış)
Sıvı
yağ, tuz
Karabiber,
pul biber, isot
Kırmızı
toz biber
Sosu
için:
1
Yumurta
1
Su bardağı su
Çeyrek
çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
Sos malzemelerini bir kâseye alıp çırpın. Yufkaları iri iri parçalayın. Tavaya
sıvı yağı, sebzeyi, tuzu alıp sebzeyi kavurun. Ocaktan alıp soğutun. Peyniri,
baharatları, maydanozu ilave edip karıştırın. Yağlanmış tavaya yufkaların yarısını
aralarına sostan sürerek koyun. Üzerine sebzeli içi koyup yayın. Kalan
yufkaların aralarına sostan sürerek tavaya koyun. Kalan sosu üzerine sürün. Üzerine
kapak kapatıp, ocakta altını pişirin. Böreği ters çevirip üstünü de pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder