Sebzeli Börek

 

Derin dondurucuya koyduğum sebzelerden, sebzeli börek pişirdim. Sebzelerin buzunu çözdürmeden kullandım.

 

2 Yufka

İçi için:

1 Kâse minik küp doğranmış sebze (yeşil biber, kapya biberi, kabak, havuç, patates, pırasa)

1 Kâse süzme peynir

Maydanoz (ince doğranmış)

Sıvı yağ, tuz

Karabiber, pul biber, isot

Kırmızı toz biber

Sosu için:

1 Yumurta

1 Su bardağı su

Çeyrek çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı: Sos malzemelerini bir kâseye alıp çırpın. Yufkaları iri iri parçalayın. Tavaya sıvı yağı, sebzeyi, tuzu alıp sebzeyi kavurun. Ocaktan alıp soğutun. Peyniri, baharatları, maydanozu ilave edip karıştırın. Yağlanmış tavaya yufkaların yarısını aralarına sostan sürerek koyun. Üzerine sebzeli içi koyup yayın. Kalan yufkaların aralarına sostan sürerek tavaya koyun. Kalan sosu üzerine sürün. Üzerine kapak kapatıp, ocakta altını pişirin. Böreği ters çevirip üstünü de pişirin.

Yorumlar