Hamuru
için:
1
Yumurta akı, 1 su bardağı ılık süt
1
Çay bardağından 2 parmak eksik eritilmiş tereyağı
1
Paket ınstant maya, aldığı kadar un
1
Tatlı kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz
Kıymalı
iç için:
200gr.
Kıyma, 1 yemek kaşığı salça
1
Küçük domates, 1 yeşil biber
1
Orta boy soğan, maydanoz
Tuz,
karabiber, pul biber, kırmızı toz biber, isot
Kaşar
peyniri rendesi
Kıymalı
için yapılışı:
Domatesi,
yeşil biberi, soğan rondodan geçirip minik hale getirin. Doğranmış maydanozu,
salçayı, tuzu, baharatları ekleyip karıştırın.
Ispanaklı
iç için:
Haşlanmış
ıspanak, kuru soğan
Sıvı
yağ, tuz, karabiber, pul biber, kırmızı toz biber, isot
Kaşar
peyniri rendesi
Ispanaklı
için yapılışı:
Yemeklik
ince doğranmış soğanı sıvı yağla birlikte kavurun. Haşlanmış ıspanağı, tuzu,
baharatları ilave edip kavurun.
Sucuklu
yumurtalı iç için:
Sucuk
dilimleri, Kaşar peyniri rendesi, çırpılmış yumurta
Üzeri
için:
1
Yumurta sarısı, tereyağı
Yapılışı:
Hamuru hazırlamak için, un ve tuz hariç tüm malzemeleri bir kâseye alıp çırpın.
Unu ve tuzu da ekleyip, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini 2 kat
streçleyip, hamur 2 misli kabarana kadar ılık bir yerde bekletin. Hamur
kabarınca 1 kez yoğurun ve 8 adet beze hazırlayın. Bezeleri merdaneyle açıp,
pişirme kâğıdı serilmiş tepsilere dizin. Açılmış hamurların ortalarına,
bazılarına ıspanaklı içten, bazılarına kıymalı içten koyup yayın. Üzerlerine
kaşar peyniri rendesi koyup, kenarlarını kapatın. Bazı oval açılmış hamurların
ortalarına sucuk dilimleri koyun. Üzerlerine çırpılmış yumurta ve kaşar peyniri
rendesi koyup, kenarlarını kapatın. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp, tepsi
mayası verdirmeden fırında pişirin. Fırından alınca sıcakken pidelerin
kenarlarına tereyağı sürün. Tepsinin üzerine 2 kat temiz bez örtün ve ilk
sıcaklığı geçene kadar bekletin.
Yorumlar
Yorum Gönder