Pide Tarifi

 


Hamuru için:

1 Yumurta akı, 1 su bardağı ılık süt

1 Çay bardağından 2 parmak eksik eritilmiş tereyağı

1 Paket ınstant maya, aldığı kadar un

1 Tatlı kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz

Kıymalı iç için:

200gr. Kıyma, 1 yemek kaşığı salça

1 Küçük domates, 1 yeşil biber

1 Orta boy soğan, maydanoz

Tuz, karabiber, pul biber, kırmızı toz biber, isot

Kaşar peyniri rendesi

Kıymalı için yapılışı:

Domatesi, yeşil biberi, soğan rondodan geçirip minik hale getirin. Doğranmış maydanozu, salçayı, tuzu, baharatları ekleyip karıştırın.

Ispanaklı iç için:

Haşlanmış ıspanak, kuru soğan

Sıvı yağ, tuz, karabiber, pul biber, kırmızı toz biber, isot

Kaşar peyniri rendesi

Ispanaklı için yapılışı:

Yemeklik ince doğranmış soğanı sıvı yağla birlikte kavurun. Haşlanmış ıspanağı, tuzu, baharatları ilave edip kavurun.

Sucuklu yumurtalı iç için:

Sucuk dilimleri, Kaşar peyniri rendesi, çırpılmış yumurta

Üzeri için:

1 Yumurta sarısı, tereyağı

Yapılışı: Hamuru hazırlamak için, un ve tuz hariç tüm malzemeleri bir kâseye alıp çırpın. Unu ve tuzu da ekleyip, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini 2 kat streçleyip, hamur 2 misli kabarana kadar ılık bir yerde bekletin. Hamur kabarınca 1 kez yoğurun ve 8 adet beze hazırlayın. Bezeleri merdaneyle açıp, pişirme kâğıdı serilmiş tepsilere dizin. Açılmış hamurların ortalarına, bazılarına ıspanaklı içten, bazılarına kıymalı içten koyup yayın. Üzerlerine kaşar peyniri rendesi koyup, kenarlarını kapatın. Bazı oval açılmış hamurların ortalarına sucuk dilimleri koyun. Üzerlerine çırpılmış yumurta ve kaşar peyniri rendesi koyup, kenarlarını kapatın. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp, tepsi mayası verdirmeden fırında pişirin. Fırından alınca sıcakken pidelerin kenarlarına tereyağı sürün. Tepsinin üzerine 2 kat temiz bez örtün ve ilk sıcaklığı geçene kadar bekletin.


Yorumlar