Hamuru için:
2 Yumurta (1
sarısı üzerine)
2 Çay
bardağı ılık süt
1 Çay
bardağı sıvı yağ
1 Yemek
kaşığı yumuşak margarin
2 Çay kaşığı
tuz
1 Paket Pakmaya
mayalı poğaça harcı
Aldığı kadar
un
İçi için:
200gr. Kıyma
4 Küçük
patlıcan
3 Pırasa
(küçük küp kesilmiş)
3 küçük
yeşil biber (küçük küp kesilmiş)
1 Kâse
domates püresi
1 Yemek
kaşığı salça
Maydanoz
(ince doğranmış)
Sıvı yağ,
tuz
Karabiber,
pul biber, isot
Kırmızı toz
biber
Yapılışı: Hamurunu
hazırlamak için, un ve tuz hariç tüm malzemeyi karıştırın. Unu ve tuzu da
ekleyip, ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamur kasesinin üzerini 2
kat streçleyin. Hamur 2 misli kabarana kadar bekletin. Harcı hazırlamak için,
patlıcanları alacalı soyup küçük küp doğrayın. Tuz ilave edilmiş suda
patlıcanları bir süre bekletin ve yıkayın. Patlıcanların fazla sularını sıkın.
Sıvı yağla soteleyin. Kıymayı, pırasayı, yeşil biberi ilave edip kavurun.
Domates püresini, salçayı katıp kavurun. Maydanozu, baharatları, tuzu koyup 4-5
dak. daha kavurun ve ocaktan alın. Patlıcanlı harcı soğutun. Mayalanan hamuru 1
kez yoğurun. Hamuru 2 eşit parçaya kesin. Hamurun birini merdaneyle açın.
Patlıcanlı harcın yarısını üzerine koyup yayın. Rulo şeklinde sarıp, dilim
dilim kesin. Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın. 30 Dak. tepsi mayası
verdirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün, çörekotu-susam serpin ve fırında
pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder