Patlıcanlı Rulo Poğaça

 


Hamuru için:

2 Yumurta (1 sarısı üzerine)

2 Çay bardağı ılık süt

1 Çay bardağı sıvı yağ

1 Yemek kaşığı yumuşak margarin

2 Çay kaşığı tuz

1 Paket Pakmaya mayalı poğaça harcı

Aldığı kadar un

İçi için:

200gr. Kıyma

4 Küçük patlıcan

3 Pırasa (küçük küp kesilmiş)

3 küçük yeşil biber (küçük küp kesilmiş)

1 Kâse domates püresi

1 Yemek kaşığı salça

Maydanoz (ince doğranmış)

Sıvı yağ, tuz

Karabiber, pul biber, isot

Kırmızı toz biber

Yapılışı: Hamurunu hazırlamak için, un ve tuz hariç tüm malzemeyi karıştırın. Unu ve tuzu da ekleyip, ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamur kasesinin üzerini 2 kat streçleyin. Hamur 2 misli kabarana kadar bekletin. Harcı hazırlamak için, patlıcanları alacalı soyup küçük küp doğrayın. Tuz ilave edilmiş suda patlıcanları bir süre bekletin ve yıkayın. Patlıcanların fazla sularını sıkın. Sıvı yağla soteleyin. Kıymayı, pırasayı, yeşil biberi ilave edip kavurun. Domates püresini, salçayı katıp kavurun. Maydanozu, baharatları, tuzu koyup 4-5 dak. daha kavurun ve ocaktan alın. Patlıcanlı harcı soğutun. Mayalanan hamuru 1 kez yoğurun. Hamuru 2 eşit parçaya kesin. Hamurun birini merdaneyle açın. Patlıcanlı harcın yarısını üzerine koyup yayın. Rulo şeklinde sarıp, dilim dilim kesin. Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın. 30 Dak. tepsi mayası verdirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün, çörekotu-susam serpin ve fırında pişirin.

 


Yorumlar