Kaymaklı Güllaç

 


3 Adet güllaç yaprağı

2,5 Su bardağı süt

Yarım su bardağı şeker

3 yemek kaşığı dolusu toz yeşil fıstık

Kaymak

Üzeri için:

Gül suyu

Yapılışı: Şekeri ve sütü küçük bir tencereye alın. Sürekli karıştırarak şekeri eritin. Süt ılınınca ocaktan alın. Ilık sütü büyük bir tepsiye dökün. Güllaç yaprağının birini süte batırıp, ıslatın ve çıkarın. Güllacın üzerine kaymak ve toz yeşil fıstık koyun. Gül böreği şeklinde sarıp, küçük bir tepsiye koyun. Diğer 2 güllacı d aynı şekilde hazırlayıp tepsiye alın. Üzerlerine kalan şekerli sütü dökün. Birkaç saat buzdolabında bekletin. Üzerlerine gül suyu dökün. Üzerlerini istediğiniz şekilde süsleyin.

 


Yorumlar