3 Adet
güllaç yaprağı
2,5 Su
bardağı süt
Yarım su
bardağı şeker
3 yemek
kaşığı dolusu toz yeşil fıstık
Kaymak
Üzeri için:
Gül suyu
Yapılışı:
Şekeri ve sütü küçük bir tencereye alın. Sürekli karıştırarak şekeri eritin.
Süt ılınınca ocaktan alın. Ilık sütü büyük bir tepsiye dökün. Güllaç yaprağının
birini süte batırıp, ıslatın ve çıkarın. Güllacın üzerine kaymak ve toz yeşil
fıstık koyun. Gül böreği şeklinde sarıp, küçük bir tepsiye koyun. Diğer 2
güllacı d aynı şekilde hazırlayıp tepsiye alın. Üzerlerine kalan şekerli sütü
dökün. Birkaç saat buzdolabında bekletin. Üzerlerine gül suyu dökün. Üzerlerini
istediğiniz şekilde süsleyin.
Yorumlar
Yorum Gönder