Diyet Kahvaltı Tarifleri 3

                                              Fırında Diyet Yumurta

Küçük fırın kabına pişirme kâğıdı koyun. İçine 1 yumurta kırın. Üzerine pul biber, kekik, tuz serpin. Fırında pişirin.



                            Diyet Zeytinli Ekmekler

Diyet zeytinli ekmeklerin zeytinli karışımına bazen hindi füme ve küçük bir parça taze soğan da koyuyorum. Bazen maydanoz koymuyorum.

30gr. Süzme peyniri, 5 adet çekirdekleri çıkarılmış küçük doğranmış siyah zeytini, Küçük küp doğranmış domatesi, doğranmış yeşil biberi, doğranmış maydanozu, tuzu, karabiberi, pul biberi, kırmızı toz biberi bir kâseye koyup karıştırın. 1 veya 2 dilim diyet ekmek dilimlerinin üzerlerine zeytinli karışımı koyup fırında pişirin.  

                         Diyet Kuru Domatesli Sandviç 

4-5 Adet kuru domatesi haşlayın ve peçeteyle fazla sularını alın. Domateslere tuz, karabiber, pul biber, kırmızı toz biber, isot ve kekik ilave edin. 2 Dilim tam buğday tost ekmeğinin arasına sırasıyla kuru domatesleri, 2dilim hindi füme, 30gr. kaşar peyniri koyun.

Kaşarlı Diyet Omlet           

1 Yumurta

30gr. Kaşar peyniri (rendelenmiş)

1-2 Dal maydanoz

1 Çay kaşığı sıvı yağ

Tuz, karabiber

Yapılışı: Yumurtayı, doğranmış maydanozu, tuzu, karabiberi çırpın. Küçük bir tavada 1 çay kaşığı sıvı yağı kızdırın. Çırpılmış yumurtayı tavaya alın. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpin ve pişirin.

Kaşarlı Diyet Sandviç 

2 Dilim tam buğday ekmeğinin arasına sırasıyla 30gr. kaşar peyniri, 2 dilim hindi füme, halka doğranmış yeşil biber, domates dilimleri, isterseniz marul koyun.


Yorumlar