Köfte
Hamuru için:
1
yumurta
200gr.
Kıyma
2
Dilim bayat ekmek
1
Kapya biberi
1
Yeşil biber
1
Orta boy soğan
2
Diş sarımsak (rendelenmiş)
Maydanoz
(ince doğranmış)
2
Yemek kaşığı dolusu galeta unu
3
Yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım
paket kabartma tozu
Tuz,
karabiber, pul biber, nane
Kırmızı
toz biber, isot, kimyon, kişniş
Kızartmak
için: Sıvı yağ
Domates
sosu için:
1Yemek
kaşığı tereyağı
1
Kâse domates püresi (kışlık olanlardan)
Tuz,
karabiber, pul biber, isot
Kırmızı
toz biber, fesleğen
Yapılışı:
Soğanı, kapya biberini, yeşil biberi rondodan geçirin. Islatılıp fazla suları
sıkılmış bayat ekmekleri (tam buğday unlu tost ekmeği kullandım), rondodan
geçirilmiş sebzeleri ve tüm köfte hamuru malzemelerini bir kâseye alıp yoğurun.
Yuvarlak büyük yassı köfteler hazırlayın. Pişirme kâğıdı serilmiş tepsiye köfteleri
dizip 30 dakika bekletin. Köfteleri kızdırılmış sıvı yağda kızartın. Peçetede
fazla yağlarını alın. İsterseniz domates sosuyla birlikte servis yapın. Domates
sosunu hazırlamak için tavaya tereyağını alıp eritin. Domates püresini, tuzu,
baharatlarını ilave edip sosu pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder