Sebze
çorbası yapmak için hazırlayıp buzluğa koyduğum sebzelerden, arpa şehriyeli
sebze çorbası pişirdim. Sebzelerin buzunu çözdürmeden kullandım.
1
Kâse minik küp doğranmış sebze (yeşil biber, kapya biberi, kabak, havuç, patates,
pırasa)
1
Su bardağı süt
2
Yemek kığı arpa şehriye
1
Yemek kaşığı un
1
Yemek kaşığı margarin
1-2
Tablet et suyu
Tuz,
Karabiber, pul biber
Kırmızı
toz biber, isot
Yapılışı:
Tencereye yağı alıp eritin. Sebzeyi ekleyip kavurun. Unu ilave edip hafifçe
kavurun. Yeterince suyu, sütü, arpa şehriyeyi ekleyin. Çorbanın pişmesine yakın
tuzu, baharatları, et suyu tabletini koyun ve çorbayı pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder