Yumuşacık pamuk gibi bir kek olan vişne soslu ıslak keke, vişne ve çikolata birlikteliğini sevenler bayılacaklar.
Kek hamuru için:
2 Yumurta
Yarım su bardağı şeker
1 Su bardağından 2 parmak eksik un
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı eritilmiş tereyağı
1 Yemek kaşığı kakao
1 Vanilya
Yarım paket kabartma tozu
Çikolata sosu için:
1 Su bardağı süt
1 Paket bitter çikolata
1 Yemek kaşığı şeker
1 Yemek kaşığı kakao
Vişne sosu için:
1 Kâse çekirdekleri çıkarılmış vişne
2 Yemek kaşığı dolusu şeker
1 Tatlı kaşığı dolusu mısır nişastası
Yapılışı: Kek hamurunu hazırlamak için,
şekerle yumurtaları kâseye koyup mikserle çırpın. Yağı, sütü ilave edip çırpın.
Elenmiş unu, kakaoyu, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyip karıştırın. Kek
hamurunu yağlanmış küçük bir tepside pişirin. Çikolata sosunu hazırlamak için,
sos malzemelerini küçük bir tavaya alıp, çikolata eriyene kadar pişirin. Ilık
haldeki keki, çatalla birkaç yerinden hafifçe delin. Çikolatalı sosu kekin üzerine
dökün. Vişne sosunu hazırlamak için, vişneyi rondo da püre haline getirin. Vişneyi,
az suyla açılmış nişastayı, şekeri karıştırıp pişirin. Vişne sosu soğuyunca,
soğumuş olan ıslak kekin üzerine koyup yayın.
Yorumlar
Yorum Gönder