Taze fasulyeli fit böreğin tarifini İnstagram’dan
Derya’nın Sağlıklı Dünyası adlı sayfadan aldım. Tarifte biraz değişiklikler
yapıp, kendi damak tadımıza göre hazırladım.
2 Büyük yumurta
200gr. Taze fasulye
2 Yemek kaşığı dolusu tam buğday unu
2 Yemek kaşığı dolusu nohut unu
1 Yemek kaşığı sıvı yağ
1 Yemek kaşığı dolusu ufalanmış tulum
peyniri
1 Kalın dilim kaşar peyniri
Çay kaşığının ucuyla karbonat
Tuz, karabiber, pul biber
İsot, kırmızı toz biber
Yapılışı: Fasulyeleri yıkayın, uçlarını
temizleyin, boydan ince dilimleyin, haşlayın, süzün, soğuk sudan geçirin ve sularının
süzülmesi için bir süre süzgeçte bekletin. Bir kâseye yumurtalarla, karbonatı
koyup iyice çırpın. Unları, tuzu, baharatları, rendelenmiş kaşarı, tulu
peynirini ekleyip karıştırın. Koyu kek kıvamına gelene dek su ilave edin. Haşlanmış
fasulyeyi de ekleyip karıştırın. Yanmaz tavayı yarım yemek kaşığı sıvı yağla
yağlayın. Fasulyeli karışımı tavaya döküp yayın. Üzerine kapak kapatın ve kısık
ateşte pişirin. Tavayı kalan yağla tekrar yağlayın ve böreğin üstünü de
pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder