Taze
fasulyeli fit böreği kışında pişirebilmek için yazdan taze fasulyeleri, boydan
ikiye kesip haşladıktan sonra buzluğa kaldırmıştım. Buzunu çözdürüp, küçük
küçük doğradım ve fazla sularını hafifçe sıktıktan sonra harçta kullandım.
Ayrıca böreğin yarısını fasulyeli yarısını da peynirli (süzme peynir kullandım)
yaptım. Taze fasulyeli böreği ailem sıcakken çok beğendi. Ben 1 gün bekleyince
soğukken beğendim.
Hamuru
için:
1
Yumurta (sarısı üzerine)
1
Paket Pakmaya mayalı poğaça harcı
200gr.
Margarin (yumuşak)
1,5
Çay bardağı ılık süt
1
Çay bardağı ılık su
Aldığı
kadar un, tuz
İçi
için:
1
Kâse haşlanmış küçük doğranmış taze fasulye
1
Büyük soğan
1
Yemek kaşığı salça
Sıvı
yağ, tuz
Karabiber,
pul biber, isot
Kırmızı
toz biber
Yapılışı:
Yemeklik küp doğranmış soğanı sıvı yağla birlikte kavurun. Salçayı ekleyip
kavurun. Tuzu, baharatları, fasulyeyi ekleyip kavurun. Hamuru hazırlamak için un
ve tuz hariç. tüm malzemeleri karıştırın. Unu ve tuzu da ekleyip, ele yapışan
biraz cıvığa yakın bir hamur yoğurun. Üzerini 2 kat streçleyin ve 2 misli kabarana
kadar bekletin. Hamur kabarınca bir kez yoğurun ve yarısını yağlanmış tepsiye
yayın. Üzerine taze fasulyeli içi yayın. Ben yarısına fasulyeli iç, yarısına da
süzme peynir koydum. Üzerine kalan hamuru kapatın. 30 Dakika tepsi mayası
verdirin. Üzerine 1 yumurta sarısı sürün. Çörekotu, susam serptikten sonra
çatalla birkaç yerinden hafifçe delin. Taze fasulyeli böreği fırında pişirin.
Fırından aldıktan sonra üzerine 2 kat temiz bez koyun. İlk sıcaklığı çıkana
kadar bu şekilde bekletin.
Yorumlar
Yorum Gönder