Tavuk çorbasının tarifini annemden
aldım. Annemler küçükken tavuk çorbasını bu şekilde pişirirlermiş. Bol karabiberli
yapılıyor ve tavuk çorbasında tavuk budunu derisiyle birlikte kullandım. Ayrıca
ben tavuk çorbasının daha hafif olması için tavuk suyunu ve içme suyunu birlikte
kullanıyorum isterseniz sadece tavuk suyu kullanabilirsiniz.
1 Tavuk budu
1 Küçük boy soğan
1 Çay bardağı tel şehriye
Tuz, karabiber
Yapılışı: Tencereye tavuğu, dörde
kesilmiş soğanı, tuzu, yeterince suyu koyun ve tavuk budunu haşlayın. Haşlanan
tavuğu süzüp didikleyin. Tencereye yeterince tavuk suyu ve içme suyu koyup 1
taşım kaynatın. Tel şehriyeyi, tuzu, karabiberi ilave edin. Çorbanın pişmesine
yakın tavuk etlerini ilave edin. Tavuk çorbasını limonla servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder