Tavuk Çorbası


Tavuk çorbasının tarifini annemden aldım. Annemler küçükken tavuk çorbasını bu şekilde pişirirlermiş. Bol karabiberli yapılıyor ve tavuk çorbasında tavuk budunu derisiyle birlikte kullandım. Ayrıca ben tavuk çorbasının daha hafif olması için tavuk suyunu ve içme suyunu birlikte kullanıyorum isterseniz sadece tavuk suyu kullanabilirsiniz.

 

1 Tavuk budu

1 Küçük boy soğan

1 Çay bardağı tel şehriye

Tuz, karabiber

Yapılışı: Tencereye tavuğu, dörde kesilmiş soğanı, tuzu, yeterince suyu koyun ve tavuk budunu haşlayın. Haşlanan tavuğu süzüp didikleyin. Tencereye yeterince tavuk suyu ve içme suyu koyup 1 taşım kaynatın. Tel şehriyeyi, tuzu, karabiberi ilave edin. Çorbanın pişmesine yakın tavuk etlerini ilave edin. Tavuk çorbasını limonla servis yapın.


Yorumlar