Soslu ekmek çörek tadında, yumuşacık,
tadı diğer ekmeklerden farklı, leziz bir ekmektir.
Hamuru için:
500gr. Elenmiş un
1,5 Su bardağı ılık süt
2 Yemek kaşığı yoğurt
1Yemek kaşığı sıvı yağ
1 Yemek kaşığı şeker
1 Paket ınstant maya, tuz
Sosu için:
1 Yumurta
1 Tatlı kaşığı tereyağı
1 Tatlı kaşığı sıvı yağ
1 Tatlı kaşığı yoğurt
Yapılışı: Hamuru hazırlamak için sütü,
yağı, şekeri, yağı, mayayı karıştırın. Unu, tuzu ekleyip hamuru yoğurun. Ele
epey yapışan bir hamur olacak. Üzerini 2 kat streçleyin. Hamuru 2 misli
kabarana kadar bekletin. Kabaran hamuru 1 kez yoğurun. 7 Adet yuvarlak ekmek
yapın. Pişirme kâğıdı serilmiş tepsiye ekmekleri dizin. 30 Dak. tepsi mayası
verdirin. Sosunu hazırlamak için tereyağını eritin. Tüm sos malzemelerini ve
tereyağını küçük bir kâseye koyup çırpın. Ekmeklerin üzerlerine sostan sürün.
Bıçakla üzerlerine çizikler atın ve fırında pişirin. Ekmekleri fırından alıp
üzerlerine 2 kat temiz bez örtün. İlk sıcaklıkları geçene kadar bu şekilde
bekletin.
Yorumlar
Yorum Gönder