Soslu Ekmek

 


Soslu ekmek çörek tadında, yumuşacık, tadı diğer ekmeklerden farklı, leziz bir ekmektir.

 

Hamuru için:

500gr. Elenmiş un

1,5 Su bardağı ılık süt

2 Yemek kaşığı yoğurt

1Yemek kaşığı sıvı yağ

1 Yemek kaşığı şeker

1 Paket ınstant maya, tuz

Sosu için:

1 Yumurta

1 Tatlı kaşığı tereyağı

1 Tatlı kaşığı sıvı yağ

1 Tatlı kaşığı yoğurt

Yapılışı: Hamuru hazırlamak için sütü, yağı, şekeri, yağı, mayayı karıştırın. Unu, tuzu ekleyip hamuru yoğurun. Ele epey yapışan bir hamur olacak. Üzerini 2 kat streçleyin. Hamuru 2 misli kabarana kadar bekletin. Kabaran hamuru 1 kez yoğurun. 7 Adet yuvarlak ekmek yapın. Pişirme kâğıdı serilmiş tepsiye ekmekleri dizin. 30 Dak. tepsi mayası verdirin. Sosunu hazırlamak için tereyağını eritin. Tüm sos malzemelerini ve tereyağını küçük bir kâseye koyup çırpın. Ekmeklerin üzerlerine sostan sürün. Bıçakla üzerlerine çizikler atın ve fırında pişirin. Ekmekleri fırından alıp üzerlerine 2 kat temiz bez örtün. İlk sıcaklıkları geçene kadar bu şekilde bekletin.


Yorumlar