Sebze
mücverimde kullandığım kabak epey büyüktü (520gr), tahminen 2 kabak ederdi.
1
Yumurta
1
Büyük kabak
1
Patates
1
Havuç
4
Taze soğan
Maydanoz, dereotu
1,5
Su bardağı un
1
Kâse (130gr.) süzme peynir
1
Kabartma tozu
Tuz,
karabiber, pul biber
Kırmızı
toz biber, isot
Kızartmak
için:
Sıvı
yağ
Yapılışı:
Sebzeleri rendeleyin ve tuz ilave edip karıştırın. Rendelemiş sebzeleri bir kenarda
bekletin. Taze soğanları ince ince doğrayın. Maydanozu ve dereotunu da ince doğrayın. Sıvı
yağ hariç tüm malzemeyi bir kaseye alın. Rendelemiş sebzelerin fazla sularını
sıkıp, sebzeleri de ilave edin ve karıştırın. Kızdırılmış yağa kaşık kaşık
koyup kızartın.
Yorumlar
Yorum Gönder