Pırasalı
böreğin harcında yağı fazla kullandığım için sosunda yağ kullanmadım.
İçi
için:
Pırasa
(küçük küp kesilmiş)
Havuç
(rendelenmiş)
Süzme
peynir
Sıvı
yağ, tuz
Karabiber,
pul biber
Kırmızı
toz biber, isot
Maydanoz
(ince doğranmış)
Sosu
için:
Yumurta,
yoğurt, su
Ayrıca:
Yufka
Yapılışı:
Sıvı yağla birlikte pırasayı kavurun. Ocaktan alıp soğutun. Diğer iç
malzemelerini pırasaya ilave edip karıştırın. Sos malzemelerini ayrı bir kâsede
çırpın. Yufkaları iri iri kesin. Yağlanmış yanmaz tavaya, aralarına sostan
sürerek yufkaların yarısını koyun. Üzerine harcı koyup yayın. Kalan yufkaları
da aralarına sostan sürerek tavaya koyun. Üzerine kapak kapatın. Kısık ateşte
arkalı önlü pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder