Pırasalı Börek

 


Pırasalı böreğin harcında yağı fazla kullandığım için sosunda yağ kullanmadım.

 

İçi için:

Pırasa (küçük küp kesilmiş)

Havuç (rendelenmiş)

Süzme peynir

Sıvı yağ, tuz

Karabiber, pul biber

Kırmızı toz biber, isot

Maydanoz (ince doğranmış)

Sosu için:

Yumurta, yoğurt, su

Ayrıca:

Yufka

Yapılışı: Sıvı yağla birlikte pırasayı kavurun. Ocaktan alıp soğutun. Diğer iç malzemelerini pırasaya ilave edip karıştırın. Sos malzemelerini ayrı bir kâsede çırpın. Yufkaları iri iri kesin. Yağlanmış yanmaz tavaya, aralarına sostan sürerek yufkaların yarısını koyun. Üzerine harcı koyup yayın. Kalan yufkaları da aralarına sostan sürerek tavaya koyun. Üzerine kapak kapatın. Kısık ateşte arkalı önlü pişirin.


Yorumlar