1,5
Adet yufka
Sosu
için:
1
Yumurta, 1 Çay bardağı süt
Bir
miktar sıvı yağ (fazla kullanmadım)
İçi
için:
1
Büyük pırasa (küçük küp doğranmış)
1
Yeşil biber (küçük küp doğranmış)
1
Küçük kâse domates püresi
Maydanoz
(ince doğranmış)
1
Kâse süzme peynir
Tuz,
karabiber, pul biber
Kırmızı
toz biber, isot
Yapılışı:
Sos malzemelerini bir kâseye koyup çırpın. Yufkaları iri parçalayın. Sıvı yağla
birlikte pırasayı kavurun. Domates
püresini ekleyip pişirin. Tuzu, baharatları koyup 1-2 dakika daha çevirin. Ocaktan alıp maydanozu katıp karıştırın.
Harcı soğuttuktan sonra peyniri ilave edip karıştırın. Yağlanmış yanmaz tavaya aralarına
sostan sürerek, yufkaların yarısını koyun. Üzerine pırasalı içi koyup yayın.
Üzerine kalan yufkaları aralarına sostan sürerek koyun. En üstüne kalan sosu
döküp yayın. Üzerine kapak kapatın. Kısık ateşte arkalı önlü pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder