Pırasalı Börek 2

 


1,5 Adet yufka

Sosu için:

1 Yumurta, 1 Çay bardağı süt

Bir miktar sıvı yağ (fazla kullanmadım)

İçi için:

1 Büyük pırasa (küçük küp doğranmış)

1 Yeşil biber (küçük küp doğranmış)

1 Küçük kâse domates püresi

Maydanoz (ince doğranmış)

1 Kâse süzme peynir

Tuz, karabiber, pul biber

Kırmızı toz biber, isot

Yapılışı: Sos malzemelerini bir kâseye koyup çırpın. Yufkaları iri parçalayın. Sıvı yağla birlikte pırasayı kavurun.  Domates püresini ekleyip pişirin. Tuzu, baharatları koyup 1-2 dakika daha çevirin.  Ocaktan alıp maydanozu katıp karıştırın. Harcı soğuttuktan sonra peyniri ilave edip karıştırın. Yağlanmış yanmaz tavaya aralarına sostan sürerek, yufkaların yarısını koyun. Üzerine pırasalı içi koyup yayın. Üzerine kalan yufkaları aralarına sostan sürerek koyun. En üstüne kalan sosu döküp yayın. Üzerine kapak kapatın. Kısık ateşte arkalı önlü pişirin.


Yorumlar