Karnıbahar Kızartması ve Brokoli Kızartması

 

1 Yumurta

1 Su bardağı un

1 Kabartma tozu (1 çay kaşığını alıp başka bir tarifte kullandım)

Yeteri kadar su

Tuz, karabiber, pul biber

Kırmızı toz biber, isot

1 Kâse yoğurt

Karnıbahar ve brokoli

Yapılışı: Brokoli ve karnıbaharı çiçeklere ayırıp, yıkayın, haşlayın, süzün. Unu, yumurtayı, kabartma tozunu, baharatları, tuzu, yeteri kadar suyu karıştırın. Boza kıvamında bir karışım hazırlayın. Karnıbaharı ve brokoliyi karışıma bulayıp kızgın yağda kızartın. Peçetede fazla yağlarını alın. Üzerlerine sarımsaklı veya sarımsaksız yoğurt dökün.

 


Yorumlar