Karamelli
bisküvi pastasının üzeri için karamelli çikolata yerine, karamel sos hazırlayarak
karamel sos kullanabilirsiniz. Benim elimde karamelli çikolata vardı çikolata
kullandım.
Sade
pötibör bisküvi
Kakaolu
pötibör bisküvi
Kreması
için:
1
Yumurta
3
Su bardağı süt
1
Yemek kaşığı mısır nişastası
1
Yemek kaşığı un
1
Yemek şeker
1
Vanilya
1
Paket krem şanti
Üzeri
için:
140gr.
Karamelli kuvertür çikolata
Yeterince
süt
Bisküvileri
bulamak için: süt
Yapılışı:
2 Su bardağı sütü, unu, nişastayı, vanilyayı, şekeri, yumurtayı küçük bir
tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirdim. Krema soğuyunca içine, 1 su
bardağı sütle çırpılmış krem şantiyi ilave edip karıştırdım. Islatılmış küçük
boy baton kek kalıbına, bir miktar krema koyup yaydım. Kakaolu bisküvileri süte
bulayarak 1 sıra kalıba dizdim. Üzerine krema koyup yaydım. Üzerine süte
bulanmış sade bisküvileri dizdim. Kullandığım kalıp dolana kadar, bu şekilde
devam ettim. En üstüne krema koydum. Üzeri için çikolata ve sütü küçük yanmaz tavaya
koydum. Sürekli karıştırarak çikolatayı erittim. Sütü biraz fazla koyduğum için
sos kıvamında bir çikolata hazırladım. Erimiş çikolatayı pastanın üzerine koyup
yaydım. Buzdolabında birkaç saat veya 1 gece bekletilir ve dilimlenip servis
yapılır.
Yorumlar
Yorum Gönder