2 Yumurta
1 Su bardağından 2 parmak eksik şeker
1,5 Su bardağı un
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
1
Portakal veya limon kabuğu rendesi
Yarım
çay bardağı sarı kuru üzüm
Yarım
paket kabartma tozu
1
Paket vanilya
Üzerine:
Kabuğu
soyulmuş elma dilimleri
Tarçın
Yapılışı:
Şekerle yumurtayı mikserle çırpın. Sütü, yağı, portakal kabuğu rendesini
ekleyip çırpmaya devam edin. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ilave edip
karıştırın. Islatılıp fazla suları sıkılmış üzümleri kek hamuruna ilave edip
karıştırın. Yağlanmış küçük bir tepsiye hamuru dökün. Üzerine elmalı dizip
tarçın serpin. Elmalı keki fırında pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder