2 Yumurta (1 sarısı üzerine)
1 Su bardağı ılık süt
1 Yemek kaşığı yumuşak Teremyağ veya
margarin (41gr.)
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Çay bardağı yoğurt
1 Paket ınstant maya
2 Yemek kaşığı şeker
1 Çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Domates sos için:
Domates püresi (kışlık olanlardan)
Sarımsak (rendelenmiş)
Tuz, karabiber, pul biber, kekik,
fesleğen
Ayrıca:
Patatesli iç ve süzme peynir maydanoz karışımı
Siyah zeytin (çekirdeksiz)
Kaşar peyniri rendesi
Yapılışı: Un ve tuz hariç tüm malzemeyi
karıştırdım. Unu ve tuzu ilave edip, ele hafif yapışan bir hamur yoğurdum. Hamurun
üzerini 2 kat streçleyip, 2 misli kabarana dek ılık bir yerde beklettim. Domates
sosunu hazırlamak için sıvı yağda sarımsakları kavurdum. Domates püresini,
baharatları, tuzu ilave ettim ve sosu pişirdim. Hamur kabarınca bir kez yoğurdum.
Hamurun bir kısmından patatesli poğaça hazırlayıp oval şekiller verdim, bir
kısmından peynirli poğaça hazırlayıp yuvarlak şekiller verdim. Bir kısmından
küçük ekmekler hazırladım. Ekmeklere istediğiniz şekiller verebilirsiniz. Bir
kısmından Zeytinli pastane pizzaları hazırladım. Zeytinli pastane pizzalarını
hazırlamak için hamurdan bezeler kopardım ve yuvarlak şekiller verdim. Tepsiye
dizip, üzerlerini bardağın arkasıyla çukurlaştırdım. Çukurlara sırasıyla
domates sos, zeytin koydum. Üzerlerine yumurta sarısı sürdüm. Poğaça ve
ekmelere susam, haşhaş, çörekotu serpip fırına koydum. Pişmelerine yakın,
pizzaların üzerlerine kaşar peyniri rendesi serptim. Kaşarlar eriyene kadar
fırında tuttum. Fırından alınca tepsinin üzerine 2 kat temiz bez örttüm. İlk
sıcaklıkları geçene kadar bu şekilde beklettim.
Yorumlar
Yorum Gönder