Soslu Kapya Biberi Kızartması
Sosu için:
1 Yumurta
2 Tepeleme yemek kaşığı dolusu un
2 Tatlı kaşığı dolusu granül soğan
(İnci marka)
1 Çay kaşığı dolusu kabartma tozu
Yeterince su
Tuz, karabiber, pul biber, isot
Kırmızı toz biber, kekik
Kızartmak için:
Ayrıca:
Sıvı yağ, kapya biberi
Yapılışı: Tüm sos malzemelerini bir
kâseye alıp çırpın. Boza kıvamında bir karışım olacak. Kapya biberlerinin
temizleyip yıkayın. İri parçalara kesip, sosa bulayın ve kızdırılmış yağda
kızartın.
Tavuk Ciğeri ve Tavuk Kalbi Kızartması
Tavuk ciğeri ve tavuk kalplerini iyice
temizleyip yıkayın ve una bulayın. Kızdırılmış yağda kızartıp, maydanoz
piyazıyla birlikte servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder