Soslu Kapya Biberi Kızartması-Tavuk Ciğeri ve Tavuk Kalbi Kızartması

 


Soslu Kapya Biberi Kızartması

Sosu için:

1 Yumurta

2 Tepeleme yemek kaşığı dolusu un

2 Tatlı kaşığı dolusu granül soğan (İnci marka)

1 Çay kaşığı dolusu kabartma tozu

Yeterince su

Tuz, karabiber, pul biber, isot

Kırmızı toz biber, kekik

Kızartmak için:

Ayrıca:

Sıvı yağ, kapya biberi

Yapılışı: Tüm sos malzemelerini bir kâseye alıp çırpın. Boza kıvamında bir karışım olacak. Kapya biberlerinin temizleyip yıkayın. İri parçalara kesip, sosa bulayın ve kızdırılmış yağda kızartın.

 

Tavuk Ciğeri ve Tavuk Kalbi Kızartması

Tavuk ciğeri ve tavuk kalplerini iyice temizleyip yıkayın ve una bulayın. Kızdırılmış yağda kızartıp, maydanoz piyazıyla birlikte servis yapın.

 


Yorumlar