3 Büyük boy patates
2 Yumurta (küçük boy)
Sucuk dilimleri
Kaşar peyniri
Domates sos
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, sıvı yağ
Yapılışı: Patatesleri soyun, yıkayın,
kızartmalık şeklinde doğrayın, kızartın ve peçetede fazla yağlarını alın. Patateslere
tuz ve baharatları koyup karıştırın. Tavadaki fazla yağı ayrı bir kâseye koyun.
Patatesleri tavaya alıp yayın. Üzerine çırpılmış yumurtaları dökün. Üzerine
domates sosu döküp yayın (domates sosu kışlık domates püresi, soğan, sivri
biber, tuz, karabiber, kekikten hazırladım). Üzerine sucukları dizin. Üzerine
rendenin ince yeriyle rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Üzerine kapak
kapatın. Kaşarlar eriyene kadar pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder