1 Paket pötibör bisküvi
1 Avuç damla çikolata
2 Küçük avuç iri dövülmüş ceviz içi
2 Yemek kaşığı kakao
2 Yemek kaşığı şeker
1 Yemek kaşığı dolusu tereyağı
Bir miktar süt
Çikolata sosu için:
1 Paket bitter çikolata (yüzde 60’lık
olanlardan ve 60gr.)
1-2 Yemek kaşığı süt
1 Tatlı kaşığı dolusu tereyağı
Yapılışı: Tereyağını eritin.
Tereyağını, şekeri, kakaoyu, az sütü karıştırın. Elle iri iri kırılmış
bisküvileri ilave edin. Cevizi ve damla çikolatayı ekleyip karıştırın. Bir
kâseye streç folyoyu dışarı sarkacak şekilde döşeyin. İçine içine pastayı
koyun. Üzerine dışarı sarkan folyoyu kapatın. Derin dondurucuda 1-2 saat
bekletin. Çikolata sosunu hazırlamak için, tüm sos malzemelerini ve iri
kırılmış çikolatayı küçük bir tavaya alın. Sürekli karıştırarak tereyağını ve
çikolatayı eritin. Pastayı derin dondurucudan çıkarın ve servis tabağına alın.
Üzerine çikolata sosu dökün. Mozaik pastayı istediğiniz şekilde süsleyin.
Yorumlar
Yorum Gönder