Mozaik Pasta 3

 


1 Paket pötibör bisküvi

1 Avuç damla çikolata

2 Küçük avuç iri dövülmüş ceviz içi

2 Yemek kaşığı kakao

2 Yemek kaşığı şeker

1 Yemek kaşığı dolusu tereyağı

Bir miktar süt

Çikolata sosu için:

1 Paket bitter çikolata (yüzde 60’lık olanlardan ve 60gr.)

1-2 Yemek kaşığı süt

1 Tatlı kaşığı dolusu tereyağı

Yapılışı: Tereyağını eritin. Tereyağını, şekeri, kakaoyu, az sütü karıştırın. Elle iri iri kırılmış bisküvileri ilave edin. Cevizi ve damla çikolatayı ekleyip karıştırın. Bir kâseye streç folyoyu dışarı sarkacak şekilde döşeyin. İçine içine pastayı koyun. Üzerine dışarı sarkan folyoyu kapatın. Derin dondurucuda 1-2 saat bekletin. Çikolata sosunu hazırlamak için, tüm sos malzemelerini ve iri kırılmış çikolatayı küçük bir tavaya alın. Sürekli karıştırarak tereyağını ve çikolatayı eritin. Pastayı derin dondurucudan çıkarın ve servis tabağına alın. Üzerine çikolata sosu dökün. Mozaik pastayı istediğiniz şekilde süsleyin.

 


Yorumlar