Mayasız, kıymalı, peynirli pişileri dün Miraç Kandili için hazırladım. Mayasız pişiye istediğiniz şekilleri verebilirsiniz. Kurabiye kalıplarıyla ve bir su bardağının ağzıyla şekiller kesebilirsiniz. Ya da benim yaptığım gibi bıçak yardımıyla kare kare kesebilirsiniz.
Hamuru için:
1 Yumurta
1 Su bardağı yoğurt
1 Çay kaşığı dolusu karbonat
Aldığı kadar un, tuz
Kıymalı içi için:
Kıyma, az salça
Soğan (ince yemeklik doğranmış)
Maydanoz, tuz, karabiber, isot
Kırmızı toz biber, pul biber
Peynirli iç için:
Süzme peynir maydanoz karışımı
Yapılışı: Kıymalı harcı hazırlamak
için, soğan ve kıymayı tavaya alıp birlikte kavurun (ben yağ kullanmadım ağır
olmasın diye siz yağ ilave edilirsiniz kıymayı kavururken). Salçayı ekleyip
kavurun. Maydanozu, baharatları, tuzu koyup 2-3 dak. daha pişirin. Harcı
soğutun. Hamuru hazırlamak için, yoğurt ve yumurtayı bir kâseye alıp çırpın.
Elenmiş unu, karbonatı, tuzu ilave edin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur
yoğurun. Hamuru 2 eşit parçaya kesin. Mayasız pişiyi hazırlamak için, hamurun
birini merdaneyle açın ve istediğiniz şekilleri verin. Ben bıçakla kare kare
kestim. Kızdırılmış yağda pişileri kızartın. Fazla yağlarını peçetede alın. Kıymalı
ve peynirli pişileri hazırlamak için, İkinci hamuru da merdaneyle açın. Küçük
bir kâse yardımıyla yuvarlaklar kesin. Bazılarına kıymalı içten, bazılarına
peynirli içten koyun. Poğaça şeklinde kapatıp, çatalla kenarlarını bastırın.
Hazırlanan pişileri kızdırılmış yağda kızartın. Peçetede fazla yağlarını alın.
Yorumlar
Yorum Gönder