Hamuru için:
1 Yumurta akı
75gr. Yumuşak margarin
Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
1 Vanilya
Aldığı kadar un
Ayrıca:
Susam, Hindistan cevizi rendesi
Erik marmeladı
Sütlü çikolata ve süt
Yapılışı: Yumurta akını, yağları, pudra
şekerini, vanilyayı bir kâseye alıp karıştırın. Elenmiş unu, kabartma tozunu
ilave edin ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Ben ununu fazla
kaçırdığım için 4 yemek kaşığı süt ekleyip, ele yapışmayacak hale gelene dek
yoğurdum. Hamurdan parçalar koparıp, bazılarından küçük halkalar yapın.
Üzerlerini yumurta akına ve susama bulayın. Bazılarına oval yassı şekiller
verip, her yerlerini yumurta akına ve susama bulayın. Bazılarını yuvarlayıp, ortalarını
parmağınızla çukurlaştırın. Bazılarına oval yassı şekiller verip, sade bırakın.
Hazırlanan kurabiyeleri fırında pişirin. Kurabiyeler soğuyunca, ortası boşluk
olanların ortalarına marmelat koyun. Hindistan cevizi rendesi serpin. Sade oval
olanların iki tanesinin arasına marmelat koyun. Uçlarını sütle birlikte
eritilmiş çikolataya ve hindistan cevizine bulayın. Susamlı kurabiyeleri
isterseniz, eritilmiş çikolatayla süsleyin.
Yorumlar
Yorum Gönder