Marmelatlı Kurabiye-Susamlı Kurabiye


Hamuru için:

1 Yumurta akı

75gr. Yumuşak margarin

Çeyrek çay bardağı sıvı yağ

Yarım su bardağı pudra şekeri

Yarım çay kaşığı kabartma tozu

1 Vanilya

Aldığı kadar un

Ayrıca:

Susam, Hindistan cevizi rendesi

Erik marmeladı

Sütlü çikolata ve süt

Yapılışı: Yumurta akını, yağları, pudra şekerini, vanilyayı bir kâseye alıp karıştırın. Elenmiş unu, kabartma tozunu ilave edin ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Ben ununu fazla kaçırdığım için 4 yemek kaşığı süt ekleyip, ele yapışmayacak hale gelene dek yoğurdum. Hamurdan parçalar koparıp, bazılarından küçük halkalar yapın. Üzerlerini yumurta akına ve susama bulayın. Bazılarına oval yassı şekiller verip, her yerlerini yumurta akına ve susama bulayın. Bazılarını yuvarlayıp, ortalarını parmağınızla çukurlaştırın. Bazılarına oval yassı şekiller verip, sade bırakın. Hazırlanan kurabiyeleri fırında pişirin. Kurabiyeler soğuyunca, ortası boşluk olanların ortalarına marmelat koyun. Hindistan cevizi rendesi serpin. Sade oval olanların iki tanesinin arasına marmelat koyun. Uçlarını sütle birlikte eritilmiş çikolataya ve hindistan cevizine bulayın. Susamlı kurabiyeleri isterseniz, eritilmiş çikolatayla süsleyin.

 


Yorumlar