4 Adet tavuk budu
Marinesi için:
1 Su bardağı süt
1 Küçük soğanın suyu
Kekik, kişniş, kimyon, pul biber
Kırmızı toz biber, karabiber, isot
Sebzesi için:
2 Büyük patates
3 Büyük soğan
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
Kekik, karabiber, pul biber
Nane, tuz, isot, kırmızı toz biber
Yapılışı: Marine malzemesini bir kâseye
alıp çırpın. Tavuk butlarını ikiye kesin. Tavuk etlerinin üzerine marineyi
dökün ve karıştırın. Üzerini streçleyip, buzdolabında 5-6 saat bekletin. Patatesleri
ve soğanları temizleyip, yıkayın ve irice doğrayın. Baharatları, tuzu, yağı ilave edip
karıştırın. Pişirme kâğıdı serilmiş tepsinin yarısına sebzeler koyup yayın. Tavukları
marinesinden çıkarıp, Tepsiye sebzelerin yanına dizin. Patatesli tavuk budunu
fırında pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder