Fırında Patatesli Tavuk

 



4 Adet tavuk budu

Marinesi için:

1 Su bardağı süt

1 Küçük soğanın suyu

Kekik, kişniş, kimyon, pul biber

Kırmızı toz biber, karabiber, isot

Sebzesi için:

2 Büyük patates

3 Büyük soğan

2 Yemek kaşığı sıvı yağ

Kekik, karabiber, pul biber

Nane, tuz, isot, kırmızı toz biber

Yapılışı: Marine malzemesini bir kâseye alıp çırpın. Tavuk butlarını ikiye kesin. Tavuk etlerinin üzerine marineyi dökün ve karıştırın. Üzerini streçleyip, buzdolabında 5-6 saat bekletin. Patatesleri ve soğanları temizleyip, yıkayın ve irice doğrayın.  Baharatları, tuzu, yağı ilave edip karıştırın. Pişirme kâğıdı serilmiş tepsinin yarısına sebzeler koyup yayın. Tavukları marinesinden çıkarıp, Tepsiye sebzelerin yanına dizin. Patatesli tavuk budunu fırında pişirin.

 


Yorumlar