Biberiyeli Et ve Soya Soslu Soğan


Ete soğan suyu, sıvı yağ, karabiber, pul biber, biberiye, kırmızı toz biber ilave edip karıştırın. Üzerini streç folyoyla kapatıp, buzdolabında 6-7 saat bekletin. Tavayı iyice kızdırın. Eti tavaya alıp, arkalı önlü pişirin. Eti tavadan alıp dilimleyin. Aynı tavaya etleri tekrar koyup, bir parça tereyağı ilave edin. Etler pişerken piyazlık doğranmış soğanları da aynı tavaya ilave edin. Soğanları ara ara karıştırın. Etleri de arkalı önlü pişirin. Etleri servis tabağına alın. Tavadaki soğanlara soya sosunu ekleyin ve soğanı hafif dirili kalacak şekilde pişirin. Biberiyeli eti soya soslu soğanla birlikte servis yapın.

 


Yorumlar