Dövme Çorbası


 

Dövme çorbası yöresel bir tariftir, Antalya tarifidir. Tuzlu aşure de denir. Eskiden tatlı aşurenin yerine bazen dövme çorbası yapılıp dağıtılırmış. Dövme çorbasına eskiden 1 su bardağı kuru barbunya da konurmuş. Ayrıca dövme çorbasında yağ kullanılmıyor.

 

1 Su bardağı aşurelik buğday

1 Su bardağı kuru fasulye

1 Su bardağı nohut

1 Adet etsiz dana incik kemiği (iri kırılmış)

Yapılışı: Buğdayı, fasulyeyi, nohutu temizleyip yıkayın ve ayrı kaselere koyup akşamdan ıslatın. Ertesi gün ayrı ayrı tencerelerde nohut ve kuru fasulyeyi haşlayın. Büyük bir tencereye kemiği, buğdayı, yeterince suyu koyun. Pişmeye bırakın. Buğdayların pişmesine yakın nohutu, fasulyeyi, tuzu ilave edin ve çorbayı pişirin.

 


Yorumlar