Dövme çorbası yöresel bir tariftir, Antalya
tarifidir. Tuzlu aşure de denir. Eskiden tatlı aşurenin yerine bazen dövme
çorbası yapılıp dağıtılırmış. Dövme çorbasına eskiden 1 su bardağı kuru
barbunya da konurmuş. Ayrıca dövme çorbasında yağ kullanılmıyor.
1 Su bardağı aşurelik buğday
1 Su bardağı kuru fasulye
1 Su bardağı nohut
1 Adet etsiz dana incik kemiği (iri
kırılmış)
Yapılışı: Buğdayı, fasulyeyi, nohutu temizleyip
yıkayın ve ayrı kaselere koyup akşamdan ıslatın. Ertesi gün ayrı ayrı
tencerelerde nohut ve kuru fasulyeyi haşlayın. Büyük bir tencereye kemiği,
buğdayı, yeterince suyu koyun. Pişmeye bırakın. Buğdayların pişmesine yakın
nohutu, fasulyeyi, tuzu ilave edin ve çorbayı pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder