Çıtır Tavuk Parçaları

 


Çıtır tavuk parçalarını dip sos ve kızarmış kapya biberiyle birlikte servis yaptım. Tarifi 2 tavuk budundan yaptım. Kızartma sosu artınca, boydan ikiye kesip içlerini temizledikten sonra iri iri kestiğim kapya biberlerini sosa bulayıp kızarttım. Çok leziz oldular.

 

Sosu için:

1 Yumurta

2 Yemek dolusu nohut unu

2 Yemek kaşığı dolusu un

2 Yemek kaşığı dolusu granül soğan (İnci marka)

1 Şişe soda (200ml.)

1 Çay kaşığı kabartma tozu

Tuz, karabiber, pul biber, kekik

Kırmızı toz biber, isot

Yeterince su

Ayrıca tavuk butları

Galeta unu, sıvı yağ

Dip sos için:

Yoğurt, mayonez

Sarımsak (rendelenmiş)

Kornişon turşu (minik küp kesilmiş)

Yapılışı: Sos malzemelerini bir kâseye koyup karıştırın. Boza kıvamında bir karışım elde edin. Tavuk etlerini kemiklerinden ayırıp (derili kullandım), iri parçalara kesin. Tavuk parçalarını önce sosa, sonra da galeta ununa bulayıp kızartın. Kızartma sosu koyulaşırsa biraz suyla açabilirsiniz. Dip sos malzemelerini de küçük bir kâseye alıp karıştırın.

 

 


Yorumlar