Çıtır tavuk parçalarını dip sos ve kızarmış
kapya biberiyle birlikte servis yaptım. Tarifi 2 tavuk budundan yaptım.
Kızartma sosu artınca, boydan ikiye kesip içlerini temizledikten sonra iri iri
kestiğim kapya biberlerini sosa bulayıp kızarttım. Çok leziz oldular.
Sosu için:
1 Yumurta
2 Yemek dolusu nohut unu
2 Yemek kaşığı dolusu un
2 Yemek kaşığı dolusu granül soğan (İnci
marka)
1 Şişe soda (200ml.)
1 Çay kaşığı kabartma tozu
Tuz, karabiber, pul biber, kekik
Kırmızı toz biber, isot
Yeterince su
Ayrıca tavuk butları
Galeta unu, sıvı yağ
Dip sos için:
Yoğurt, mayonez
Sarımsak (rendelenmiş)
Kornişon turşu (minik küp kesilmiş)
Yapılışı: Sos malzemelerini bir kâseye
koyup karıştırın. Boza kıvamında bir karışım elde edin. Tavuk etlerini
kemiklerinden ayırıp (derili kullandım), iri parçalara kesin. Tavuk parçalarını
önce sosa, sonra da galeta ununa bulayıp kızartın. Kızartma sosu koyulaşırsa
biraz suyla açabilirsiniz. Dip sos malzemelerini de küçük bir kâseye alıp karıştırın.
Yorumlar
Yorum Gönder