1 Bütün
tavuk (derileriyle birlikte kullandım kemiksiz ve şerit şerit kesilmiş)
Sosu için:
1 Yemek
kaşığı salça
Sıvı yağ,
tuz
Karabiber,
pul biber, kimyon
Kırmızı toz
biber, isot, kekik
Ayrıca:
Patates
kızartması
Maydanoz
piyazı (maydanoz, piyazlık doğranmış soğan, sumak)
İnce
doğranmış marul
Ketçap,
mayonez
Kornişon
turşu dilimleri
Yapılışı: Sos
malzemelerini bir kâsede karıştırın. Sosu tavuk etlerine ilave edip karıştırın.
Yanmaz tavayı iyice kızdırın. Tavuk etlerini tavaya koyup, yağsız pişirin. Lavaşların
içlerine tavuk, patates kızartması, maydanoz piyazı, marul, kornişon turşu,
ketçap, mayonez koyun.
Yorumlar
Yorum Gönder