Somun ekmekleri küçük boy hazırladım.
Şekilleri iyi olmadı ama tatları enfesti. Somun ekmekleri ve etli ekmekleri fırından
alınca, tepsinin üzerine iki kalınca temiz bez kapattım. Bir süre bu şekilde
beklettim. Etli ekmeklerin üzerlerine sıcakken tereyağı sürdüm. Somun ekmekleri
dilimleyip sıcakken bazılarının üzerine tereyağı, bazılarının üzerine de
domates sos sürdüm. Tatları harika oldu. Etli ekmeklerimin de farklı ve enfes
bir tadı vardı.
Hamuru için:
2 Su bardağı ılık su
1 Paket ınstant maya
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Çay kaşığı şeker
Aldığı kadar elenmiş un
Etli içi için:
Kemiksiz kuşbaşı et
Domates (rendelenmiş)
Soğan (küçük küp doğranmış)
Tereyağı, tuz, karabiber, isot
Kırmızı toz biber, pul biber
Fesleğenli domates sos için:
Domates (rendelenmiş)
Sarımsak (rendelenmiş)
Sızma zeytinyağı, tuz
Karabiber, pul biber
Kuru fesleğen
Yapılışı: Hamuru hazırlamak için ılık
suyu, mayayı, şekeri karıştırın. Unu, tuzu ilave edin ve ele çok hafif yapışan
bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini streç folyoyla kapatın. Ben 2 kat streç
folyoyla kapatıyorum, mayalı hamurların üzerlerini. Hamuru 2 misli kabarana
kadar bekletin. Etli içi hazırlamak için, ete su ilave edin ve suyu çekene
kadar haşlayın. Haşlanan eti küçük küpler halinde doğrayın. Soğanı ve eti
tavaya alıp, tereyağı ile kavurun. Domates rendesini, tuzu, baharatlarını
ekleyip pişirin. Etli harcı soğumaya bırakın. Domates sosu hazırlamak için sızma
zeytinyağında sarımsağı hafifçe kavurun. Domatesi ilave edip pişmeye bırakın.
Sosu pişmesine yakın tuzu ve baharatları ilave edin. Sos pişince ocaktan alıp
soğumaya bırakın. Kabaran hamuru bir kez yoğurun. 6 Eşit parçaya kesip, 6 adet
beze hazırlayın. Bezenin birini un ilave etmeden, merdaneyle oval şekilde açın.
Hamuru rulo şeklinde katlayıp, pişirme kâğıdı serilmiş tepsiye koyun. Diğer 3
bezeyi de aynı şekilde hazırlayın ve tepsiye koyun. Kalan 2 hamur bezesinden de
etli ekmekler hazırladım. Etli ekmekleri de aynı şekilde hazırlanıyor. Tek
farkı hamur oval açılınca, üzerine etli harç koyuluyor. Üzerlerine bıçakla
derin çizikler atın. 30 Dak. tepsi mayası verdirin. 220 Dereceli ısınmış fırına
tepsiyi koyun. Fırının en alt kısmına, fırına dayanıklı bir kabın içinde su
koyun. Somun emekleri ve etli ekmekleri fırında pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder