Şeftali Reçelli Kurabiye-Elmalı Kurabiye


Hamuru için:

1 Yumurta

6 Yemek kaşığı şeker

1 Yemek kaşığı dolusu yoğurt

3 Yemek kaşığı eritilmiş margarin (erittikten sonra ölçtüm)

Aldığı kadar un

1 Çay kaşığı karbonat

Elmalı iç için:

2 Elma (küçük boy), tarçın

2 Yemek kaşığı dolusu şeker

İri dövülmüş ceviz içi

Şeftalili iç için:

Şeftali reçeli tanesi

İri dövülmüş ceviz içi

Üzerine:

Yumurta sarısı, susam

Yapılışı: Elmalı harcı hazırlamak için elmaları soyun, temizleyin, yıkayın ve rendeleyin. Elmayla şekeri karıştırıp pişirin. Tarçını ve şekeri ilave edip, 1-2 dak. daha pişirin. Ocaktan alıp soğutun. Hamur malzemesinden ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 2 eşit parçaya kesin. Hamurun birini merdane ve unla açın. Elmalı harcı üzerine yayın. Rulo şeklinde sarın. Dilim dilim kesin ve tepsiye dizin. Diğer hamuru da merdaneyle açın. Üzerine şeftali reçeli tanelerini koyup, ceviz serpin. Rulo sarıp dilimleyin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Susam serpip fırında pişirin.

 

 


Yorumlar