Hamuru için:
1 Yumurta
6 Yemek kaşığı şeker
1 Yemek kaşığı dolusu yoğurt
3 Yemek kaşığı eritilmiş
margarin (erittikten sonra ölçtüm)
Aldığı kadar un
1 Çay kaşığı karbonat
Elmalı iç için:
2 Elma (küçük boy), tarçın
2 Yemek kaşığı dolusu şeker
İri dövülmüş ceviz içi
Şeftalili iç için:
Şeftali reçeli tanesi
İri dövülmüş ceviz içi
Üzerine:
Yumurta sarısı, susam
Yapılışı: Elmalı harcı
hazırlamak için elmaları soyun, temizleyin, yıkayın ve rendeleyin. Elmayla
şekeri karıştırıp pişirin. Tarçını ve şekeri ilave edip, 1-2 dak. daha pişirin.
Ocaktan alıp soğutun. Hamur malzemesinden ele yapışmayan yumuşak bir hamur
yoğurun. Hamuru 2 eşit parçaya kesin. Hamurun birini merdane ve unla açın.
Elmalı harcı üzerine yayın. Rulo şeklinde sarın. Dilim dilim kesin ve tepsiye
dizin. Diğer hamuru da merdaneyle açın. Üzerine şeftali reçeli tanelerini koyup,
ceviz serpin. Rulo sarıp dilimleyin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Susam
serpip fırında pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder