Mozaik Pasta

 


Mozaik pastayı çocukluğumdan beri yaparım. Her zaman yaptığım mozaik pastanın içine farklı malzemeler koyarak, tadını değiştiririm.

 

1 Paket pötibör bisküvi

1 Çay bardağı süt

1 Yemek kaşığı dolusu kakao

2 Yemek kaşığı şeker

1 Avuç Antep fıstığı içi

1 Avuç badem içi

1 Avuç fındık içi

1 Avuç yer fıstığı içi

1 Avuç damla çikolata

1 Avuç beyaz damla çikolata

Yapılışı: Pötibör bisküviyi elle iri kırın. Küçük bir kâsede şekeri, kakaoyu, sütü karıştırın. Kuru yemişleri iri dövün. Antep fıstığı bütün bütün kullanılacak. Tüm malzemeleri bir kâseye alın. Kakaolu sosu da ekleyip karıştırın. Bir kâseye Streç folyoyu kenarlarından dışarı sarkacak şekilde koyun. İçine mozaik pastayı koyun. Üzerini dışarı sarkan folyolarla kapatın. Derin dondurucuda birkaç saat bekletin.

 

 


Yorumlar