Mozaik pastayı çocukluğumdan beri
yaparım. Her zaman yaptığım mozaik pastanın içine farklı malzemeler koyarak, tadını
değiştiririm.
1 Paket pötibör bisküvi
1 Çay bardağı süt
1 Yemek kaşığı dolusu kakao
2 Yemek kaşığı şeker
1 Avuç Antep fıstığı içi
1 Avuç badem içi
1 Avuç fındık içi
1 Avuç yer fıstığı içi
1 Avuç damla çikolata
1 Avuç beyaz damla çikolata
Yapılışı: Pötibör bisküviyi elle iri
kırın. Küçük bir kâsede şekeri, kakaoyu, sütü karıştırın. Kuru yemişleri iri
dövün. Antep fıstığı bütün bütün kullanılacak. Tüm malzemeleri bir kâseye alın.
Kakaolu sosu da ekleyip karıştırın. Bir kâseye Streç folyoyu kenarlarından
dışarı sarkacak şekilde koyun. İçine mozaik pastayı koyun. Üzerini dışarı
sarkan folyolarla kapatın. Derin dondurucuda birkaç saat bekletin.
Yorumlar
Yorum Gönder