Yaptığım böreğin sosundan artan sosu
değerlendirmek için uydurduğum poğaça, çörek tadında nefis oldu. Sosta sıvı
yağ, süt, yumurta akı ve yumurta vardı.
1 Su bardağı+2 yemek kaşığı sos
1 Yemek kaşığı yoğurt
1 Yemek kaşığı +1 tatlı kaşığı yumuşak margarin
1 Çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un, tuz
Süzme peynir
Üzeri için: 1 yumurta sarısı
Yapılışı: Sosu, yoğurdu bir kâseye
alıp çırpın. Unu, tuzu, karbonatı ilave edin. Ele çok hafif yapışan bir hamur
yoğurun. Margarini hamura ilave edip, tekrar yoğurun. Yağı hamura yedirin. 2
Saat buzdolabında bekletin. Hamurdan parçalar alıp, içlerine peynir koyun ve
yuvarlak şekiller verin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, fırında pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder