Ispanaklı Pırasalı Elde Açma Kol Böreği

 


Hamuru için:

1 Yumurta

1 Çay bardağı yoğurt

Yarım çay bardağı süt

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 Kabartma tozu, tuz

Aldığı kadar un

Arasına:

10 yemek kaşığı sıvı yağ

İçi için:

1 Kâse haşlanmış ıspanak

1 Kâse süzme peynir

1 Pırasa (küçük küp doğranmış)

Maydanoz (ince doğranmış)

Sıvı yağ, tuz

Karabiber, pul biber

Üzerine:

Sıvı yağ

Yapılışı: Harcını hazırlamak için pırasayı az sıvı yağla birlikte kavurun. Ispanağı, tuzu ilave edip kavurun. Ocaktan alıp soğutun. Peyniri, baharatları ekleyip karıştırın. Hamur malzemesinden ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru yarım saat dinlendirin. Hamurdan 10 adet beze hazırlayın. Bezenin birini açabildiğiniz kadar büyük açıp, üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağ sürün. Üzerine ıspanaklı içten serpin ve rulo şeklinde sarın. İçe doğru kıvırıp, gül böreği şekline getirin. Hazırlanan böreği yağlanmış tepsinin ortasına koyun. Kalan bezeleri de aynı şekilde hazırlayıp, rulo şeklinde sarın. Hazırlanan ruloları tepsinin ortasındaki böreğin etrafına dolayın. Üzerine fırçayla sıvı yağ sürün ve fırında pişirin.


Yorumlar