Hamuru için:
1 Yumurta
1 Çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 Kabartma tozu, tuz
Aldığı kadar un
Arasına:
10 yemek kaşığı sıvı yağ
İçi için:
1 Kâse haşlanmış ıspanak
1 Kâse süzme peynir
1 Pırasa (küçük küp doğranmış)
Maydanoz (ince doğranmış)
Sıvı yağ, tuz
Karabiber, pul biber
Üzerine:
Sıvı yağ
Yapılışı: Harcını hazırlamak için
pırasayı az sıvı yağla birlikte kavurun. Ispanağı, tuzu ilave edip kavurun.
Ocaktan alıp soğutun. Peyniri, baharatları ekleyip karıştırın. Hamur
malzemesinden ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru yarım saat
dinlendirin. Hamurdan 10 adet beze hazırlayın. Bezenin birini açabildiğiniz
kadar büyük açıp, üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağ sürün. Üzerine ıspanaklı
içten serpin ve rulo şeklinde sarın. İçe doğru kıvırıp, gül böreği şekline
getirin. Hazırlanan böreği yağlanmış tepsinin ortasına koyun. Kalan bezeleri de
aynı şekilde hazırlayıp, rulo şeklinde sarın. Hazırlanan ruloları tepsinin
ortasındaki böreğin etrafına dolayın. Üzerine fırçayla sıvı yağ sürün ve
fırında pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder