Fırında galeta unlu tavuk baget
tarifimde, tavuk derilerini de kullandığım için yağ kullanmadım. İsterseniz
tavuk bagetlere biraz sıvı yağ ilave edebilirsiniz.
Patates için:
1kg. Patates
2-3 Yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, isot, fesleğen
Tavuk için:
11 Adet tavuk baget
Kajun baharatı, karabiber, isot,
Pul biber, kırmızı toz biber, tuz
Ayrıca:
Galeta unu ve yumurta
Yapılışı: Patatesleri soyun, yıkayın ve
dilimleyin. Patatese sıvı yağ, tuz ve baharatlarını ilave edip karıştırın.
Pişirme kâğıdı serilmiş tepsinin yarısına patatesleri koyun. Tavuk bagetlere
tuz ve baharatlarını ilave edin. Tavukları çırpılmış yumurtaya ve galeta ununa
bulayıp, tepsiye patateslerin yanına dizin. Fırında pişirin
Yorumlar
Yorum Gönder